ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Την εντύπωση κύκλων της αγοράς έχει προκαλέσει η σημασία, που έχει δοθεί, στη συμμετοχή του fund της Fairfax στο Μυτιληναίο, μαλτεζοσ ηλιακοι θερμοσιφωνεσ τιμεσ με ποσοστό 5,02%. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Άποψη»……

«Στρατηγική επένδυση ή χρηματιστηριακό παιχνίδι;» ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Τι κρύβεται πίσω από την… επένδυση της Fairfax στο Μυτιληναίο και το ερώτημα που διατυπώνουν κύκλοι της αγοράς

Την εντύπωση κύκλων της αγοράς έχει προκαλέσει η σημασία, που έχει δοθεί, ελκο ηλιακοι θερμοσιφωνες στη συμμετοχή του fund της Fairfax στο Μυτιληναίο, με ποσοστό 5,02%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας «Η Άποψη», ο λόγος είναι γιατί το καναδικό fund επενδύει εδώ και 1,5 χρόνο στο ελληνικό Χρηματιστήριο, λεβητεσ πυρηνασ τιμεσ «έχοντας πάρει σχετικά αθόρυβα 2 μειοψηφικά πακέτα στην Jumbo και στο Σαράντη (5,4% και 7,6% αντίστοιχα), δηλαδή μεγαλύτερα ποσοστά απ’ ό,τι η συμμετοχή στο Μυτιληναίο».

Η Εφημερίδα αναφέρει ότι κοινή συνισταμένη των δύο αυτών επενδύσεων της Fairfax ήταν «ο βραχυπρόθεσμος ορίζοντάς του, καθώς, μετά από ένα περίπου χρόνο από τη γνωστοποίηση της συναλλαγής, η Fairfax πούλησε τις συμμετοχές της και δεν εμφανίζεται πλέον στα μετοχολόγια των εταιρειών», και κάνει λόγο και για πολλά άλλα funds, που έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο χρόνο στα μετοχολόγια εισηγμένων, με μειοψηφικά πακέτα, χωρίς -όπως λέει- να έχουν δώσει προστιθέμενη αξία σε αυτές τις εταιρείες.

Το κείμενο καταλήγει ότι όλα αυτά καταγράφονται, «γιατί το ζητούμενο στην περίπτωση του Μυτιληναίου είναι να επαληθευθούν οι δηλώσεις του κ. Ε. Μυτιληναίου για το στρατηγικό χαρακτήρα της μετοχικής τοποθέτησης της Fairfax στην εταιρεία (δήλωση, που δεν ακούστηκε αντίστοιχα και από τον επικεφαλής της Fairfax, κ. Πρεμ Γουάτσα). Να μην πρόκειται, δηλαδή, για μια βραχυπρόθεσμη κερδοσκοπική επένδυση μεγάλης προβολής, η οποία στο τέλος θα ζημιώσει -όπως και στο παρελθόν- τους μικροεπενδυτές του Χρηματιστηρίου, που παρασύρθηκαν από τις βαρύγδουπες δηλώσεις».

«Ας μην ξεχνάμε», προσθέ ΤΕΙ ο αρθρογράφος, «ότι στο πάρτι στο Χρηματιστήριο, το 2000, με ανάλογες περιπτώσεις προβολής, η μετοχή των “Αθηναϊκές Συμμετοχές” έδωσε απίστευτα κέρδη στον Ευάγγελο Μυτιληναίο, αλλά κι αρκετές δικαστικές περιπέ ΤΕΙες, από τις οποίες είδε κι έπαθε για να ξεφύγει».

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Χρηματιστήριο: Έπιασε τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Έπιασε και τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με το τζίρο να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ

Με τους τρεις «σωματοφύλακες», τις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Αlpha Bank, λεβητεσ πυρηνασ τιμεσ η αγορά έπιασε τις 1.000 μονάδες, καθώς μετά το χθεσινό ράλι 4% αλλά και τα πλούσια ραντεβού από το road show στο Λονδίνο, ηλιακα κενου η στάση των επενδυτών έχει αλλάξει.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο τζίρος που διακινούν οι τρεις κύριες τραπεζικές μετοχές αφού σε σύνολο 98 εκατ. ευρώ, τα 44 εκατ. ευρώ αφορούν  την Alpha Βank, την τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική. Οι αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών δεν είναι αμελητέες αφού η Πειραιώς απέδωσε ήδη έως 23%, η Εθνική έως 10% και η Alpha Bank 14%.

To Χρηματιστήριο, με την δραστηριότητα των ξένων στις τράπεζες,

έφερε τον Γενικό Δείκτη μέχρι και τις 1. 001 μονάδες με κέρδη 2,40% για

να υποχωρήσει αργότερα στις 991 μονάδες (+1,37%), ηλιακοι θερμοσιφωνες θεσσαλονικη με τους επενδυτές να

προεξοφλούν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ο Ομπάμα θα επιταχύνει τις πιέσεις του στο Κογκρέσο για τη Συρία

Ο Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να επιμείνει στην προσπάθειά του και να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον των δυνάμεων της κυβέρνησης της Συρίας, παρά την αποδοχή από μέρους της Δαμασκού στην πρόσφατη πρόταση της Ρωσίας να παραδώσει τα χημικά της όπλα στον έλεγχο της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

«Αυτό που δήλωσε χθες βράδυ ο πρόεδρος αντανακλά το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα: το αντιλαμβανόμαστε ως μία θετική εξέλιξη και το εκλαμβάνουμε ως μία συνέπεια της πίεσης που έχουμε ασκήσει στη Συρία», δήλωσε ο Κάρνεϊ στο MSNBC, ξυλόσομπες με λέβητα και φούρνο ερωτηθείς για την αντίδραση του Λευκού Οίκου στις νέες πληροφορίες ότι η Δαμασκός αποδέχεται την πρόταση να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό του οπλοστάσιο.

Ο Λευκός Οίκος θέλει πρώτα να επαληθεύσει εάν η Συρία σοβαρολογεί, είπε, προσθέτοντας ότι ο Ομπάμα θα επισκεφθεί το Καπιτώλιο σήμερα, προκειμένου να ζητήσει από τους κοινοβουλευτικούς οι οποίοι παραμένουν διστακτικοί να επιτρέψουν περιορισμένης κλίμακας επιθέσεις στη Συρία κι απόψε θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος για το θέμα αυτό, επισήμανε ο Κάρνεϊ.

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/601242/stratigiki-ependusi-i-hrimatistiriako-paihnidi/
ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *