ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Κοινωνία – «Ώρα μηδέν» για ΕΚΠΑ και ΕΜΠ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ημέρα καταλυτικών εξελίξεων για το μέλλον του εξαμήνου στο πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι η σημερινή, καθώς συνεδριάζουν οι σύλλογοι των διοικητικών υπαλλήλων για να μελετήσουν τις προτάσεις του Κων. Αρβανιτόπουλου για να αρθεί το αδιέξοδο της διαθεσιμότητας.

Το κλίμα που επικράτησε στις χθεσινές συναντήσεις των πρυτανικών αρχών και των εκπροσώπων των διοικητικών υπαλλήλων με τον υπουργό Παιδείας κρίθηκε σε γενικές γραμμές ως θετικό. Ο Κων. Αρβανιτόπουλος παρουσίασε και εγγράφως τη δέσμη πέντε μέτρων που ανακοίνωσε από το περασμένο Σάββατο και η οποία είναι η βάση του διαλόγου, ενώ διαμήνυσε ότι προαπαιτούμενο για τη συνέχιση του διαλόγου είναι το άνοιγμα των πανεπιστημίων.

Αυτό σημαίνει ότι η πλευρά των διοικητικών υπαλλήλων πρέπει σήμερα να λάβει απόφαση για την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων, ντετεκτιβ βολος προκειμένου ΕΚΠΑ και ΕΜΠ να λειτουργήσουν άμεσα.

Εφόσον συμβεί αυτό, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση των επαφών της με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ξεκινώντας την εφαρμογή των εξειδικευμένων προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για την άρση των αρνητικών συνεπειών του μέτρου της διαθεσιμότητας για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

«Το μέτρο της διαθεσιμότητας δεν σημαίνει απολύσεις», υποστηρίζουν εμφαντικά κύκλοι του υπουργείου Παιδείας επισημαίνοντας ότι για αυτό το λόγο ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα της δια-ιδρυματικής κινητικότητας που θα επιτρέψει την τοποθέτηση 650 υπαλλήλων από του 1.165 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα σε κενές διοικητικές θέσεις άλλων ανώτατων ιδρυμάτων, όπου υπάρχουν διαπιστωμένα κενά.

Παράλληλα, κρίσιμη για την άμβλυνση των αντιδράσεων εκ μέρους των διοικητικών θεωρεί το υπουργείο Παιδείας και την πρότασή του, 172 υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών που είχαν τεθεί σε αργία, εξαιτίας της απόφασής τους να μην αυτο-απογραφούν, να υποβάλλουν στοιχεία απογραφής να επαναμοριοδοτηθούν με αρνητικό πρόσημο, να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και πιθανότατα σε δεύτερη φάση και σε κινητικότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους να παραμένουν στις θέσεις τους.

Στην επόμενη φάση θα συζητηθούν και οι άλλες τρεις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια που περιλαμβάνουν:

• Τεχνική υποστήριξη για την έγκριση των Οργανισμών των Πανεπιστημίων

• Προσλήψεις 400 μελών ΔΕΠ

• Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για το προσωπικό των εργαστηρίων

Στο μεταξύ οι πρυτανικές αρχές των άλλων έξι πανεπιστημίων, ιδιωτικοσ ντετεκτιβ καβαλα που αφορά το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας, αναζητούν τρόπους, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου καθεστώτος λειτουργίας, να βρουν τον πιο πρόσφορο τρόπο προκειμένου να αναδιανείμουν το προσωπικό που θα απομείνει μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.

Εκτός κλίματος το Αριστοτέλειο

Την ώρα, όμως, που τα δυο κρίσιμα μέτωπα στο πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο φαίνεται να κλείνουν, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης προχώρησε σε μια κίνηση εντυπώσεων που προκαλεί ερωτηματικά.

Η Σύγκλητος του ιδρύματος, σε έκτακτη χθεσινή της συνεδρίαση επί της ουσίας ζήτησε ειδική «προνομιακή» μεταχείριση και νέο κύκλο διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζοντας ότι «οι έγγραφες προτάσεις του κ. Υπουργού Παιδείας, όπως είναι διατυπωμένες, δεν επιλύουν κανένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η διαθεσιμότητα».

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, γραφεια ιδιωτικων ερευνων που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ντεντεκτιβ αθηνα ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, ντετεκτιβ λαρισα απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

Νορβηγία: γραφεια ιδιωτικων ερευνων Ο Μπρέιβικ στη φυλακή, το κόμμα του στη Βουλή!

Η νικήτρια κεντροδεξιά Ερνα Σόλμπεργκ ετοιμάζεται να σχηματίσει Συνασπισμό με το ακροδεξιό κόμμα της Προόδου

Δύο χρόνια μετά το μακελειό που συγκλόνισε την Νορβηγία και ολόκληρο τον κόσμο με πρωταγωνιστή τον ακροδεξιό Αντερς Μπρέβικ που σκότωσε 77 ανθρώπους στο νησί Ουτόγια, η ακροδεξιά αναμένεται να ανέβει στην κυβέρνηση.

Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν εχθές Δευτέρα, από τις οποίες αναδείχθηκε νικήτρια η κεντροδεξιά Ερνα Σόλμπεργκ με το Συντηρητικό κόμμα, η «Σιδηρά Ερνα» ετοιμάζεται να σχηματίσει κυβέρνηση με το ακροδεξιό κόμμα της Προόδου που τάσσεται κατά της μετανάστευσης, και του οποίου μέλος ήταν και ο Μπρέιβικ.

Όπως έδειχναν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις η Σόλμπεργκ αναμενόταν να εκτοπίσει τους Εργατικούς του Γιενς Στόλτενμπεργκ, μετά την παραδοχή ήττας του οποίου η « Μέρκελ του Βορρά», όπως πολλοί την χαρακτηρίζουν, δήλωσε πως η νίκη της είναι «ιστορική για τα κόμματα της κεντροδεξιάς».

Την ώρα που ο νορβηγικός λαός φαίνεται πως τιμώρησε τον κεντροαριστερό Στόλτενμπεργκ κατηγορώντας τον πως δεν επένδυσε τα έσοδα της χώρας από το πετρέλαιο ώστε να ενισχύσει την οικονομία της Νορβηγίας, η Σόλμπεργκ, χαμογελαστή και πιο προσιτή από ό,τι στο παρελθόν, υποσχόταν φοροαπαλλαγές και ιδιωτικοποιήσεις.

Βέβαια, παρά τα χαμόγελα αν τελικά προχωρήσει σε Συνασπισμό με το κόμμα της Προόδου, μπορεί να αποτρέψει άλλους πιθανούς συμμάχους της, όπως Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους, οι οποίοι βλέπουν με σκεπτικισμό αυτή τη συγκατοίκηση.

Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πλέον το κόμμα της Προόδου της Σιβ Γιένσεν ακολουθεί την πολιτική που ακολουθούν τα υπόλοιπα κεντροδεξιά κόμματα σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης.

«Το κόμμα της Προόδου δεν έχει καμία σχέση με όσα έκανε ο Μπρέιβικ. Είναι άσχετο θέμα. Κανένας Νορβηγός με ελάχιστη νοημοσύνη δε συνδέει τον Μπρέιβικ με το κόμμα σήμερα», δήλωσε ο Κέτιλ Κόλσρουντ της συντηρητικής Εφημερίδας Aftenposten.

Ωστόσο, οι επιζώντες του μακελειού στο νησί Ουτόγια δεν έχουν την ίδια άποψη.

«Με τρομοκρατεί το γεγονός ότι το κόμμα της Προόδου μπορεί να αναλάβει εξουσία. Κάποια από τα πιο σημαντικά στελέχη του ακολουθούν ακόμα σκληρή ρητορική κατά της μετανάστευσης. Αυτού του είδους η ρητορική θα οδηγήσει σε ακόμα πιο εχθρικό κλίμα», δήλωσε ο 29χρονος επιζών Βέγκαρντ Γκρόσλι Βενεσλαντ.

Από την πλευρά της η Γιένσεν υποστηρίζει πως το κόμμα της είναι «φιλελεύθερο» και απορρίπ ΤΕΙ την ετικέτα του «λαϊκισμού». Παρόλα αυτά ίσως οι θέσεις της απομακρύνουν τους συμμάχους της Σόλμπεργκ και αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας

Συνασπισμό μοναχά με την Γιένσεν.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=279290&catID=3
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *