ηλιακα κενου, https://kapouranis.eu/index.asp?Code=000171. ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Μια επιστημονική μελέτη που είχε γίνει τον Ιούνιο του 2011 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο MedUni Vienna είχε δείξει ότι το λίθιο……

Το λίθιο στο νερό συνδέεται με μείωση των αυτοκτονιών ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Τι αποκαλύπ ΤΕΙ επιστημονική μελέτη

Μια επιστημονική μελέτη που είχε γίνει τον Ιούνιο του 2011 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο MedUni Vienna είχε δείξει ότι το λίθιο που περιέχεται στο πόσιμο νερό, θα μπορούσε να μειώσει τα ποσοστά αυτοκτονιών.

Πριν από αυτήν, οι ερευνητές υπέθεταν ότι το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας του λιθίου προερχόταν από φυσικές πηγές και ότι διέρρεε από βράχους και πέτρες. Σύμφωνα με τον καθηγητή Nestor Kapusta, από το τμήμα Ψυχοανάλυσης και Ψυχοθεραπείας του πανεπιστημίου MedUni της Βιέννης, θερμανση με ηλιακο θερμοσιφωνα νέα στοιχεία δείχνουν ότι τα υπολείμματα από τα συνταγογραφημένα φάρμακα λιθίου… βρίσκουν το δρόμο τους προς τους υδρόφορους ορίζοντες.

«Το λίθιο είναι ένα ελαφρύ μέταλλο που χρησιμοποιείται στην ψυχιατρική εδώ και 60 χρόνια, ως σταθεροποιητικό της διάθεσης και για την πρόληψη της κατάθλιψης. Το λίθιο είτε αποβάλλεται από το σώμα και εισέρχεται στα υπόγεια ύδατα, είτε δεν φιλτράρεται από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων» είπε ο ίδιος, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο m.medicalxpress.com.

Οι ψυχίατροι προβλέπουν ότι σε περιοχές που παρατηρούνται υψηλά ποσοστά συνταγογράφησης λιθίου, θα υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα λιθίου στο πόσιμο νερό, κάτι που θα μπορούσε να αποβεί ωφέλιμο και για εκείνους που δεν ακολουθούν συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή. Αυτό ανέφερε ο Jakob Klein από την ερευνητική ομάδα Suicide Research Group του MedUni, η οποία μελετά αυτό το φαινόμενο.

Τα υψηλά επίπεδα λιθίου στο πόσιμο νερό, σημαίνουν μικρότερο ποσοστό αυτοκτονιών

Η μελέτη που διεξήχθη πριν από δύο χρόνια και βασίστηκε στα αποτελέσματα από 6.460 δείγματα που πάρθηκαν από 99 διαφορετικές περιοχές της Αυστρίας, skroutz ηλιακοί αποκάλυψε ότι τα αυξημένα επίπεδα λιθίου στο πόσιμο νερό, έ ΤΕΙναν να επηρεάζουν αρνητικά τα ποσοστά αυτοκτονιών στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Ορισμένοι ερευνητές πλέον υποστηρίζουν ότι το λίθιο θα μπορούσε να είναι απαραίτητο για τους ανθρώπους» πρόσθεσε ο Kapusta.

Μια πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ, έδειξε ότι ο υδροφόρος ορίζοντας και κατά συνέπεια το πόσιμο νερό ήταν μολυσμένο με μεγάλο αριθμό υπολειμμάτων φαρμακευτικών ουσιών, αποδεικνύοντας πόσο σοβαρά πρέπει να ληφθεί υπόψιν η συσσώρευση φαρμάκων σε αυτό.

«Σε ό,τι αφορά το λίθιο, αυτό θα μπορούσε δυνητικά να έχει και θετική επίδραση. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να ισχυριστεί κανείς ότι θα έπρεπε κανείς να προσθέσει την ουσία αυτή στο πόσιμο νερό. Απαιτούνται να γίνουν περαιτέρω μελέτες» είπε ακόμη ο καθηγητής.

«Το λίθιο δεν είναι πανάκεια, παρότι ορισμένες έρευνες το παρουσιάζουν ως τέτοιο» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι έχει βρεθεί, για παράδειγμα, ότι το λίθιο έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων όχι μόνο σε ενήλικες αλλά και σε έμβρυα.

Ωστόσο, ηλιακοι θερμοσιφωνες maltezos δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι επιπτώσεις θα είχε η μακροχρόνια έκθεση σε αυτό στις εγκύους και τα παιδιά.

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, επιλογη ηλιακου θερμοσιφωνα σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, pelletech 25 μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, ηληακη θερμοσηφονεσ όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, βοθροι απορροφητικοι αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, ηλιακοι θερμοσιφωνες ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

source: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/600691/to-lithio-sto-nero-sundeetai-me-meiosi-ton-autoktonion/
ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *