ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Το πόρισμα περιέχει 18 σημεία με παρατηρήσεις σχετικά με την απόδοση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που έχουν αναλάβει τα Τίρανα

…”

Έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Το πόρισμα περιέχει 18 σημεία με παρατηρήσεις σχετικά με την απόδοση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που έχουν αναλάβει τα Τίρανα

Με απώτερο στόχο να δοθεί, τον προσεχή Δεκέμβριο, στη γειτονική Αλβανία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ε.Ε., παρουσίασε ο Νίκολας Βούλιανιτς, εισηγητής για την Αλβανία στο Ευραπαϊκό Κοινοβούλιο, το πόρισμά του για τη χώρα στην Επιτ ροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω πόρισμα περιέχει 18 σημεία και περιλαμβάνει παρατηρήσεις από την έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής για την Αλβανία, όπως και την απόδοση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που έχουν αναλάβει τα Τίρανα, σύμφωνα πάντα με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξάλλου, το πόρισμα εκτιμά το πνεύμα συνεργασίας και τη συμπεριφορά των πολιτικών κομμάτων κατά τη διάρκεια των εκλογών της 23ης Ιουνίου.

Αναλυτικά, ο κ. Βούλιανιτς ανέφερε ότι υπήρξε μια θετική πρόοδος στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες, την ικανότητα και την αποφασιστικότητα της Αλβανίας προς την υλοποίηση τον κριτηρίων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Το κείμενο καλεί την Αλβανία να καταβάλλει μεγαλύτερες προσπάθειες για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας και της αποτελεσματικότητας του δικαστικού συστήματος, καθώς και για τη βελτίωση στην απόδοση των Αρχών που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως ο Συνήγορος του Πολίτη και ο Επίτροπος για την προστασία κατά των διακρίσεων.

Το κείμενο προτείνει βελτιώσεις σχετικά με τη λειτουργία των Αρχών της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της ερευνητικής μεθοδολογίας τους, ενώ στο πόρισμα υπάρχει και ειδικό κεφάλαιο για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τέλος, ο κ. Βούλιανιτς αποτίμησε θετικά το επίπεδο του σεβασμού και της εξασφάλισης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω το κλίμα ανοχής στην ευρύτερη κοινωνία όσο αφορά την εφαρμογή στρατηγικών για την ενσωμάτωση των Ρομά στην κοινωνία, καθώς και τα δικαιώματα τον ομοφυλοφίλων.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Πάνος Καμμένος: «Δεν πάω με μνημονιακά κόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόεκειται να συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με μνημονιακά κόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρίπτοντας ωστόσο την συνεργασία με μνημονιακά κόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθανό να υπάρξουν συγκλίσεις με αντιμνημονιακά κόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

 

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε – για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»

Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσεις και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον Κήπο του Μεγάρου

Με τίτλο “Βρεχει στην

Εθνική Οδό και με την συμμετοχή των

Γεωργία Νταγάκη, Γιώργη Χριστοδούλου,

Ηλία Βαμβακούση και τους  Pop Eye.

Με  την πολυαναμενόμενη συναυλία

του Νίκου Ξυδάκη κορυφώνονται το

Σάββατο 14 Σεπ Τεμβρίου στις 9 το βράδυ,

οι εκδηλώσεις του κήπου που φέτος

πλημμύρισε από μουσική και κόσμο. Ο

Νίκος Ξυδάκης, ο σπουδαίος ‘Ελληνας

συνθέτης επιστρέφει στο Μέγαρο και στον

υπέροχο κήπο του, για να παρουσιάσει

μια νέα προσέγγιση του έργου του “Η

Εκδίκηση της Γυφτιάς”, έργο σταθμό στην

ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ

και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική

αυτή συναυλία, το δικό τους χρώμα θα

προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη

που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία,

αλλά και κάποια που θα ακουστούν για

πρώτη φορά σε συναυλία.

 

Η βραδιά έχει τον τίτλο

‘Βρέχει στην Εθνική Οδό’ ενός από τα

ωραιότερα κομμάτια της ‘Εκδίκησης της

Γυφτιάς’, ενός τραγουδιού ‘φευγάτου’

ντυμένου μελαγχολικά με τους στίχους

του Μανώλη Ρασούλη. Μια ματιά στην

ταυτότητα του ‘Εκδίκησης’ : έτος

κυκλοφορίας 1978, εταιρία παρ αγωγής η

Λύρα του Νίκου Πατσιφά, η μουσική του

Νίκου Ξυδάκη, οι στίχοι του Μανώλη

Ρασούλη, η παραγωγή του Διονύση

Σαββόπουλου. Τραγουδιστής ο αξέχαστος

Νίκος Παπάζογλου(συμμετείχαν η Σοφία

Διαμαντή και ο Διονύσης Σαββόπουλος).

Το εξώφυλλο υπογράφει ο Αλέξης

Κυριτσόπουλος.

 

Τα τραγούδια που θα

ακουστούν θα είναι γνώριμα και αγαπημένα:

Ιερά Οδός, ιδιωτικες ερευνες Παντοκράτορας, Αέρας της

Αγάπης, ντετεκτιβ λαρισα Κάιρο Ναύπλιο Χαρτούμ, Τι θέλω

τι, Γραφεία Ντετέκτιβ Αθήνα Γρήγορα η ώρα, Ιζαμπώ, Καστριτσιάνικο,

Ερωτικό, Ιλισσός, Φυσά βοριάς, Τα ρόδα

του ανέμου, Κυνός, Κοιμωμένη, Σαν μια

ταινία, Φίλε αδελφή ψυχή, με μέλι, Στη

ρωγμή του χρόνου, Βρέχει στην Εθνική

Οδό, Από περιέργεια υπάρχω, Κανείς εδώ

δεν τραγουδά, Αλμπατρος, Μετανάστης

στην αγκάλη σου, Στην Πόλυ, Στην αρχή

των τραγουδιών, Συνεργεία, ντετεκτιβ ρεθυμνο Χαβαλεδιάρικο,

Δασάκι, Τροχαίο, Γέμισε μου το ποτήρι,

Σουμιτζού, Από τη γυναίκα, Τρελή κι

αδέ σποτη, Μη φοβάσαι, Οι Μάγκες.

 

Την ορχήστρα αποτελούν οι

μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης(πιάνο),

Δημήτρης Χουντής(σαξόφωνο), Γιώργος

Διαμαντόπουλος(πλήκτρα), Θάνος

Μιχαηλίδης(τύμπανα), Ηλίας Βαμβακούσης(ούτι)

και η Γεωργία Νταγάκη(λύρα)

Την επιμέλεια 

της ορχήστρας έχουν ο Δημήτρης

Μπουζάνης και ο  Γιώργος Διαμαντόπουλος

 

 

Προπώληση

εισιτηρίων: €10,00.

Πώληση εισιτηρίων

κατά την είσοδο την ημέρα της 

συναυλίας: €12,00

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.protothema.gr/greece/article/332022/enarxi-diapragmateuseon-me-tin-alvania-zitei-to-eurokoinovoulio/
ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *