ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Παρά τις προβλέψεις περί εξόδου από ιδιωτικοι ερευνητεσ αθηνα την κρίση, ιδιωτικοι ντετεκτιβ κερκυρα τους δύο τελευταίους μήνες χάθηκαν άλλες 5.000 θέσεις εργασίας, ιδιωτικοι ντετεκτιβ θεσσαλονικη σύμφωνα με την εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα»…”

Ιταλία: Συνεχίζουν να κατεβάζουν ρολά οι επιχειρήσεις ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ

Παρά τις προβλέψεις περί εξόδου από την κρίση, τους δύο τελευταίους μήνες χάθηκαν άλλες 5.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την Εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα»Μπορεί η ιταλική κυβέρνηση να προβλέπει επιστροφή στην οικονομική ανάκαμψη εντός των πρώτων μηνών του 2014, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να βάζουν λουκέτο, ενώ η προσφυγή στο έκτακτο ταμείο ανεργίας παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, κάτι το οποίο σημαίνει μεγάλη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και μάλιστα χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα αλλαγή πορείας.

Ειδικότερα, η Εφημερίδα της Ρώμης Λα Ρεπούμπλικα σε άρθρο της αναφέρει πως «τους δυο τελευταίους μήνες χάθηκαν άλλες 5.000 θέσεις εργασίας λόγω της διακοπής της λειτουργίας ντόπιων και ξένων επιχειρήσεων σε όλη την χώρα. Μάλιστα στο ρεπορτάζ αναφέρονται τα ονόματα των εταιριών εμφιαλωμένου νερού Sangemini, των παιδικών τροφών Plasmon, τα χαλυβουργεία Beltrame και της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes-Benz, που ανακοίνωσαν μειώσεις προσωπικού. Παράλληλα απολύσεις έχουν ανακοινώσει οι Ideal Standard, η οποία παράγει είδη υγιεινής, ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Alcatel , ενώ σε ότι αφορά την επιχείρηση Electrolux επιχειρείται η μετακίνηση διακοσίων εργαζομένων, που κρίθηκαν υπεράριθμοι, σε νέες εταιρίες.

Στην Σαρδηνία, την περιοχή της Ιταλίας που πλήττεται πιθανότατα σφοδρότερα από κάθε άλλη από την οικονομική κρίση, η μόνη ομάδα η οποία ακόμη αντέχει στην ύφεση, είναι εκείνη των δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως αναφέρει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, σε σειρά αναλυτικών ρεπορτάζ της, «η επιχειρηματικότητα στην περιοχή αυτή είναι ουσιαστικά νεκρή». Εμβληματική θεωρείται η περίπτωση της εταιρίας παρ αγωγής αλουμινίου Alcoa: οι τριακόσιοι εργαζόμενοί της, αν εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι πρόκειται να παραμείνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά σε ταμείο ανεργίας.

Τις περασμένες ημέρες οι άνεργοι αυτοί απέκλεισαν σε ένδειξη διαμαρ τυρίας την οδική αρτηρία Αουρέλια, η οποία συνδέει την Ρώμη με την βόρειο Ιταλία, ενώ πραγματοποίησαν διαδήλωση μπροστά από το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης.

Σε συνάντηση της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα με την εργοδοσία συζητήθηκε ένα γενικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα μπορούσε να γίνει η διαπραγμάτευση για την επαναλειτουργία της Alcoa, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Σούλτσις της Σαρδηνίας, μια από τις φτωχότερες της Ιταλίας.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

<span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ιδιωτικες ερευνες επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”></span>

<span itemprop=”description” content=””></span>

<span itemprop=”duration” content=””></span>

<span itemprop=”thumbnail” content=””></span>

<span itemprop=”width” content=”640″></span>

<span itemprop=”height” content=”480″></span>

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας λέει «ναι» σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης

Ο Φίλιπ Χάμοντ ωστόσο προειδοποιεί ότι ενδέχεται η πρόταση της Ρωσίας να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, τάσσεται υπέρ μίας επιλογής διαφορετική από την στρατιωτική επέμβαση, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.

Παρόλα αυτά όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «θα χρειαστούν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα στοιχεία ότι πρόκειται για γνήσια, καλή τη πίσ ΤΕΙ πρόταση που μπορεί να οδηγήσει κάπου», τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο.

 

 

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ

source: http://www.protothema.gr/world/article/323871/italia-sunehizoun-na-katevazoun-rola-oi-epiheiriseis-para-tin-oikonomiki-anakampsi-/

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *